COMARCA
- Les Borges Blanques

Estradé plega

Un cop valorats els resultats electorals, Miquel Àngel Estradé ha decidit renunciar d’immediat a la seva acta de regidor amb la intenció que ERC a Les Borges pugui iniciar una nova etapa amb lideratges també nous. Si bé ERC a Les Borges només ha perdut un regidor i segueix conservant el suport del 30% de l’electorat, la qual cosa la situa com a segona força a molta distància de la resta, Estradé considera que ha d’assumir personalment tota la responsabilitat per la pèrdua del govern que la millor manera de fer-ho es dimitint i propiciant un relleu que permeti la renovació de la llista. "Em vaig presentar amb dues intencions, la de governar o la de ser la força més votada i no hem aconseguit cap d'elles. Per tant, assumeixo tota la responsabilitat per no haver-ho pogut fer possible" ha dit Estradé.

Miquel Àngel Estradé també ha destacat que ERC deixa un model de ciutat perfectament definit i amb moltes inversions consolidades o endegades que permetran, si la gestió és ambiciosa, un avenç qualitatiu. En aquest sentit ha recordat que el Pla de barris, dotat amb 5 milions d’euros i subvencionat en un 75%, el pla de reforma de la 240, dotat amb 650.000 euros finançats al 100%, i l’Arxiu Comarcal, que compta amb un pressupost de 2,7 milions d’euros aprovat per la Generalitat i llest per ser adjudicat, ofereixen el nou govern municipal la possibilitat de seguir invertint en el progrés del municipi sense haver de recórrer pràcticament al crèdit. En aquest sentit ha recordat que ja li hauria agradat a ell i al seu equip haver disposat d’una situació de partida tan còmoda i favorable.

D’altra banda, Estradé també ha volgut destacar la victòria inqüestionable de CiU, a la qual ha felicitat, alhora que ha agraït de tot cor a la ciutadania borgenca i garriguenca el suport que durant 16 anys consecutius li han permès ser alcalde tres legislatures i ser diputat al Parlament des del 2003 al 2010.

La renúncia de Miquel Àngel Estradé propiciaria l'entrada al consistori de Maria Carme Garcia qui també ha anunciat ja la seua renúncia. Per tant, finalment qui ho farà serà Enric Farran.