COMARCA
- Les Borges Blanques

El jutge arxiva la causa Estradé sobre la mort de la jove de 15 anys la Nit de Cap d'Any de 2009

Foto: Anna Carrión

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de Lleida ha decidit arxivar la causa contra el fins ara alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, i la regidora de Festes de la localitat, Gemma Farré per la mort de Montserrat Juncosa, una jove de quinze anys al pavelló municipal.

El jutge considera que no hi va haver cap incompliment greu per part del consistori i que no es pot parlar de delicte d'homicidi per imprudència, com pretenia la federació de locals de lleure nocturn, la Fecasarm.

Estradé valora positivament la resolució del jutge, tot i que recorda que ara s’obre un període perquè la Fecasarm presenti un recurs, que ja s’ha anunciat en alguns mitjans de comunicació. Així, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas ha assegurat que presentarà un recurs contra la sentència que considera del tot “precipitada perquè queden molts aspectes a investigar”. L’Agència Catalana de Noticies, publica que Boadas ha explicat que demanarà que es prengui declaració al cap de la policia local perquè, segons recull la sentència, la vigilància de la festa anava a càrrec d'aquest cos policial però en els informes de la policia no consta que n'hi hagués cap".