COMARCA
- Les Borges Blanques

La Fecasarm presenta un recurs contra la resolució judicial que arxiva la causa Estradé

Foto d'arxiu de M. A. Estradé durant la seua intervenció a la taula rodona sobre oliturisme.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) ha presentat, tal i com estava previst, un recurs contra la resolució judicial que arxiva la causa contra l'alcalde i la regidora de festes en funcions de les Borges Blanques per la mort de la jove de 15 anys Montserrat Juncosa al pavelló municipal la Nit de Cap d’Any de 2009.

Ho ha fet en considerar que queden encara aspectes relacionats amb els fets sense esclarir. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el secretari general de l'entitat que agrupa algunes sales de festes, Joaquim Boadas, i que a l'hora n'actua com a advocat, Joaquim Boadas, ha defensat que encara no ha quedat provat si la festa de Cap d'Any del 2009 requeria o no llicència, si havia de passar controls previs a l'inici de l'activitat o fins i tot com va tenir lloc el succés "perquè no s'ha pres declaració a cap dels testimonis dels fets". L'entitat ja ha anunciat que si es desestima el recurs de reforma presentarà un recus d'apel·lació contra la decisió judicial.

El jutge va decidir arxivar la causa el passat 25 de maig contra l’alcalde Miquel Àngel Estradé i la regidora Gemma Farré en considerar que no hi va haver cap incompliment greu per part del consistori i, per tant, que no es podia determinar que hi hagués un delicte d'homicidi per imprudència.