COMARCA
- Les Borges Blanques

Signatura d’un conveni amb la UGT per fomentar la inserció laboral dels immigrants

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, la Secretaria general d’UGT a Lleida, Rosa Palau, i la presidenta de l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC) d’UGT, Raquel Gil, han signat aquest dimarts el conveni de col·laboració per a l’orientació, formació i inserció de treballadors estrangers.

Aquest va adreçat a la gestió de sis oficines, ubicades a la província de Lleida (Lleida, les Borges Blanques, Mollerussa, Tàrrega, la Pobla de Segur i Sort) amb una aportació de 48.100 euros per a l’anualitat de 2011.

El president de la Diputació ha dit que “aquest és un conveni vital per tal de seguir garantint que els nouvinguts tinguin la possibilitat d’accedir al món laboral i per a regularitzar la seva situació laboral, en èpoques de crisi com la que estem travessant, on l’accés a un lloc de treball és complicat”.

La major part de demandes d’informació han estat fetes per a homologacions de titulacions o renovacions de documentació. De les 1365 visites que han tinguts les oficines d’AMIC, el 70% han estat homes, dels quals un 73% eren desocupats.