COMARCA
- Alcanó , Alfés , Almatret , Aspa , Llardecans , Maials , Sarroca de Lleida , Sunyer , Torrebesses

Acord entre CiU i ERC al Consell Comarcal del Segrià

Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han formalitzat aquest dimarts, 28 de juny, la voluntat de configurar un acord de govern al Consell Comarcal del Segrià, ens que administra nou pobles de les anomenades Garrigues Històriques: Aspa, Alfés, Sunyer, Alcanó, Torrebesses, Sarroca de Lleida, Maials, Llardecans i Almatret.

Segons aquest pacte, ERC donarà suport al candidat convergent, Pau Cabré (alcalde d’Alpicat) a la presidència de l’ens comarcal i formarà govern de coalició amb la federació nacionalista els propers quatre anys, cas que es compleixin les condicions necessàries per a la investidura del candidat de CiU. En aquest supòsit, ERC mantindrà la gerència del Consell Comarcal i ostentarà a la primera vicepresidència i CiU ostentarà a la segona vicepresidència.

Cal tenir en compte, que CiU i ERC no sumen majoria absoluta al Consell Comarcal del Segrià, per tant, es requerirà que en la investidura altres grups permetin l’elecció, en segona ronda, del candidat CiU. Així mateix, al llarg de la legislatura es necessitarà pactes puntuals amb altres grups per garantir la governabilitat del Consell.