COMARCA

Investeixen Juli Muro nou president del Consell Comarcal de les Garrigues

El nou Consell ja està constituït.

El nou president del Consell Comarcal de les Garrigues és des del dissabte passat Juli Muro i Manso (CiU), qui va ser investit en el transcurs del ple extraordinari amb els vots a favor de Convergència i Unió i l’abstenció de PSC i ERC que no van presentar candidat.

En el transcurs de la sessió plenària celebrada a la seu del Consell Muro va dir en el seu parlament d’investidura que “no era moment de fer un discurs programàtic” i va “demanar la col·laboració” de PSC i ERC “per a que el Consell funcioni amb la complicitat de tots els partits”.
Finalment, Muro va advocar perquè el Consell i la seua tasca “estigui present a tots els municipis per igual”.

Muro és l’alcalde Puiggròs i tornar a presidir el consell per segona vegada des que ho fes entre els anys 2003 i 2007. Com alcalde és la tercera legislatura consecutiva que encapçala l’ajuntament de Puiggròs.

Els 19 consellers de l'ens són:

Convergència i Unió:

Juli Muro (Puiggròs); Josep Tarragó (L'Albi); Francesc Mir (Les Borges Blanques); Xavier López (Castelldans); Pere Miquel Guiu (La Granadella); Ramon Vilà (Juncosa); Ramona Urgell (Juneda); Francesc J. Esquerda (Granyena); Esteve Vilalta (el Soleràs) i Jordi Sarlé (Vinaixa). 

Esquerra Republicana de Catalunya:

Josep R. Quadrat (l'Albagés); Josep Ribé (L'Albi); Josep Ll. Blasells (Les Borges Blanques); Josep Cunillera (L'Espluga Calba) i Neus Cornet (Fulleda).

Partit dels Socialistes de Catalunya:

Joan Miquel Simó (Arbeca); Carles Gibert (La Granadella); Pepita Peiró (Juneda) i Jordi Segura (el Soleràs).

Les Garrigues Històriques

Nou pobles de la comarca pertanyen administrativament al Consell Comarcal del Segrià, un ens que també va celebrar l'acte d'investidura el passat dissabte i que torna a mans convergents. L'alcalde d'Alpicat, Pau Cabré va ser escollit nou president. Tal i com es preveia, ho va fer en segona votació, per majoria simple, amb els vots a favor de CiU i ERC (15), l'abstenció del PP (4) i ICV (1). Els socialistes (12) van votar al seu candidat, Pasqual Izquierdo.