COMARCA
- Les Borges Blanques

El ple aprova per unanimitat tirar endavant el polígon Vaca Roja

El ple ha tingut lloc aquest migdia amb caràcter extraordinari

El ple extraordinari de les Borges Blanques celebrat avui ha aprovat per unanimitat tirar endavant el polígon Vaca Roja iniciat en l’anterior legislatura. El nou polígon, segons el text refós aprovat avui, contempla la construcció d’un nou hotel i reserva parcel•les per a la instal·lació ‘grans botigues’ destinades al comerç (bricolatges, electrodomèstics, etc). De fet, aquests nous equipaments responen a la nova Llei d’Equipaments Comercials aprovada per la Generalitat de Catalunya. No obstant això, l’oposició, CiU, mitjançant el seu portaveu, Enric Mir, va acusar a l’equip de Govern de “destinar major atenció al polígon de Castellots amb l’objectiu de beneficiar alguns empresaris”. La crítica no va caure gens bé al regidor d’Urbanisme, Josep Lluís Balcells, qui va parlar de “consolidació del polígon” i no pas de “benefici empresarial”.
D’altra banda, el mateix ple, va donar llum verda a l’inici d’obres del Centre Empresarial. Les obres d’aquest equipament destinat als nous emprenedors començaran el mes de setembre amb un pressupost d’un milió d’euros (l’ajuntament només hi posa 100.000). El centre comptarà amb 10 despatxos per empreses i una sala office. Per iniciar les obres l’ajuntament ha demanat una sèrie de pòlisses de crèdit que es cobriran amb les subvencions del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Rural), el FEIL (Fons Estatal d’Inversió Local) i la Diputació de Lleida. Aquest punt va ser molt criticat per l’oposició en considerar que “s’inicia una obra sense tenir els diners”.
Finalment, el mateix ple va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal de l’Escola de Música que s’ubicarà al carrer Nou, en concret, a l’antic Centre Republicà de la població.