COMARCA

Les Garrigues augmenta el nombre de places hoteleres i manté una ocupació del 60%

Imatge de l'Hotel La Nova Garbinada

Els 22 establiments dedicats al turisme rural o convencional existents a la comarca de les Garrigues mantindran l’ocupació d’anys anteriors situant-se al voltant del 60% per als mesos de juliol i agost. Aquesta xifra és similar a la de l’any 2010, però significa un augment considerable respecte a fa cinc anys, quan l’ocupació era similar però el nombre de llits inferior.

En estimacions, podem afirmar que l’augment del turisme es podria situar entre el 10 i el 15% respecte a l’any 2007.

A les Garrigues, actualment, existeixen 806 places d’allotjament, però en aquesta dada s’inclouen les cases de colònies i les granjes escola, que superen amb escreix els 100 llits per establiment (fins a 130 places a la Manreana de Juneda, les 120 de les Obagues o les 115 de la casa de colònies Cal Gort).

Val a dir que cinc anys enrere tampoc existien hotels-resort, com és el cas de Masia Salat (també amb 130 places de capacitat) ni la mateixa Nova Garbinada de Granyena, que ha multiplicat per gairebé quatre el nombre d’habitacions.

Per mesos, el juliol continua sent més fluix que l’agost, ja que moltes famílies (principals consumidors del turisme rural) aprofiten l’agost per fer vacances.

A la versió en paper del SomGarrigues (disponible a partir d'avui als punts de venda) trobareu el reportatge complet amb els principals llocs turístics d'interès i l'entrevista al propietari de l'Hotel Rural La Garbinada, Benito Gili, entre altres.