COMARCA

Benestar Social i Família destina 987 mil euros al finançament dels serveis socials de les Garrigues

El Departament de Benestar Social i Família signarà durant aquesta setmana els contractes programa amb ajuntaments i consells comarcals de les comarques de Lleida que defineixen l’aportació econòmica del Departament al finançament dels serveis socials locals i comarcals. En concret, s'hi destinarà aquest 2011 un total de 11.809.000 euros. D’aquests, 987.000 euros es destinaran a la comarca administrativa de les Garrigues.

A través dels contractes programa, el Departament de Benestar Social i Família contribueix al finançament de serveis com l’atenció a persones en situació de vulnerabilitat, l’atenció a les persones amb dependència i discapacitat, l’ajuda domiciliària, el transport adaptat, el equips d’atenció a la infància i l’adolescència o l’atenció a les dones i els seus fills/es en situació de violència masclista, entre altres. A més, aquests diners també ajuden a finançar els professionals dels serveis socials locals.

Amb els contractes programa, la Generalitat i els ens locals acorden les accions a desenvolupar i avaluen anualment la consecució dels objectius per determinar les noves aportacions econòmiques.