COMARCA

Els alcaldes de les capitals de la Plana creen una taula de treball per resoldre problemes comuns

L'Ajuntament de Mollerussa, a la dreta.

L’Ajuntament de Mollerussa ha acollit la primera trobada entre els alcaldes de les capitals de comarca de la plana de Ponent (Mollerussa, Tàrrega, Balaguer, Cervera i les Borges) els quals han constituït una taula de treball, segons recull la premsa de Ponent.
L’objectiu és el "de posar en comú els temes de política municipal que els uneixen per buscar noves solucions i fer força davant de qui sigui", segons ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.
Les sessions de treball seran trimestrals i es faran de forma rotativa en cadascuna de les capitals participants en la iniciativa amb la voluntat de "llençar un missatge d’unitat i de confiança a la ciutadania així com als agents socials perquè vegin que els seus alcaldes s’uneixen per buscar sortides", ha indicat Solsona, el qual ha destacat que es tracta d’una iniciativa que no s’havia fet mai i que el fet que tots els participants siguin "de nova fornada" ha contribuït a la bona entesa.
En la primera trobada la principal inquietud que s’ha posat damunt de la taula ha estat la problemàtica del finançament de l’economia municipal tot i que també han tractat altres temes com la immigració, els serveis socials o els impostos, segon ha explicat Solsona.
Per la seva part, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha destacat la importància de la iniciativa per tal de poder "extreure les coses positives de l’experiència dels altres per millorar la gestió municipal dels nostres municipis. Som alcaldes amb moltes ganes de millorar la gestió i el que convé són idees noves", ha afegit.

Sumar esforços
L’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha dit que "tots advoquem pel canvi i amb aquesta taula de treball estem posant en pràctica aquesta manera de fer política ja que el que cal és sumar i aprofitar experiències de la resta per tal d’estalviar temps i preocupacions". També ha indicat que "cal explicar als nostres ciutadans que no tenim adversaris en les altres ciutats de la plana sinó que hi tenim aliats" perquè, d’aquesta manera, "tindrem possibilitats de guanyar en eficiència i donar veu a aquestes ciutats mitjanes".
En aquest sentit també s’ha manifestat l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, que ha dit que "les comarques de la plana no han tingut el protagonisme que han de tenir i, sense ser victimistes, ens cal liderar projectes" i "treballar en equip alhora que intentar aplicar criteris empresarials a l’administració per tal de optimitzar recursos".
L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha posat de manifest que es tracta d’una taula de treball necessària "perquè som davant d’uns nous reptes i cal un nou model de gestió per racionalitzar serveis i esforços per superar-los". També ha aprofitat per demanar la confiança de la ciutadania en l’administració que tenen més propera i ha destacat que questa iniciativa pot ser un exemple a seguir per altres zones de Catalunya.