COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges estudiarà fusionar Ràdio Les Borges i Fes TV

El ple de l’Ajuntament de les Borges Blanques celebrat el darrer dia 28 de juliol de 2011 va aprovar una moció presentada per la CUP que proposa la unificació de la ràdio i televisió locals i la seva ubicació en un mateix espai comú, instant també a la redacció d’uns nous estatuts que tinguin en compte la seva fusió. Va ser aprovada amb els vots de la CUP (1), CIU (6), ERC (4), IBB (1) i PSC (1), i per tant, amb la totalitat de vots i de grups amb representació. Això sí, l'acord va estar condicionat a l'estudi i l'informe que elaborarà una comissió de seguiment integrada com a mínim per un representant de cada grup polític. Es tracta doncs d'incorporar la nova televisió online FesTV a la comissió de seguiment de la ràdio que ja existeix actualment.

El regidor de la CUP a les Borges Blanques, Gerard Cabezuelo va valorar molt positivament l’aprovació d’aquesta moció. "Es tracta d'aprofitar continguts i personal, evitar que es potenci un mitjà més que l'altre i aconseguir així que ambdòs tirin endavant. Per què tenir dos servidors per fer exactament el mateix?".

Utilització de la senyera estelada

El ple va aprovar també una altra moció de la CUP sobre la utilització de la senyera estelada en la data de l’11 de setembre, així com d’altres diades com Sant Jordi, el dia de Sant Joan Festa Nacional dels Països Catalans o la Festa major de la població.

El regidor de la CUP a les Borges Blanques va manifestar “que l’aprovació de les mocions és un bon inici de cara donar mostres de compromís de la corporació en la defensa del sector públic en general i dels mitjans de comunicació públics i independents en particular, així com la dignificació de la tasca que hi duen a terme una bona colla de voluntaris al servei del poble i dels borgencs i les borgenques a través d’unes instal·lacions dignes i suficientment equipades”

Cabezuelo, va manifestar també que “la CUP es seguirà fent notar en els propers plens, presentant propostes en clau positiva en que recolliran alguns dels principals punts del programa amb que la CUP va concórrer a les darreres eleccions municipals de maig a les Borges i que varen suposar l’obtenció de la seva primera acta de regidor a la capital de les garrigues”.