COMARCA

El Parlament aprova la llei de vegueries

Catalunya disposa a partir d’ara d’una nova organització territorial en vegueries, donant compliment i desenvolupant la nova arquitectura institucional que contempla l’Estatut. El Parlament l’ha aprovat en sessió plenària i inicia un desplegament que es completarà amb la creació de set vegueries i deixant la porta oberta a la creació de noves.
La vegueria de Lleida comprèn els municipis de les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell.
Pel diputat d’Esquerra i ponent de la llei, Miquel Àngel Estradé, ‘la llei de vegueries fixa els fonaments de la nova organització territorial de Catalunya’, però adverteix que no s’acabarà de materialitzar si no se la creuen la totalitat de les forces catalanistes. Per Estradé, aprovar aquesta llei era important per evitar que molts territoris de Catalunya es quedessin sense veu i ha recordat que “a Esquerra mai no l’ha espantat que aquest fos un camí de llarg recorregut”, i que “el més important era començar a caminar per arribar a l’objectiu que es planteja”. I ha afegit que “Esquerra sap que està sola en la creació d’una nova arquitectura institucional de Catalunya, però això no ens espanta”.
Estradé també ha lamentat que “des que el Govern va anunciar la creació d’aquesta llei, ha estat víctima d’una campanya demolidora i farcida de falsedats”.