COMARCA
- Les Borges Blanques

Arxiven definitivament la causa per la mort de Cap d’Any a les Borges

L'accident va succeir al pavelló Francesc Macià

L’Audiència provincial de Lleida ha arxivat definitivament la causa per la mort de la jove de les Borges, Montserrat Juncosa, la nit de Cap d’Any de 2008. L’Audiència desestima així el recurs presentat per la patronal de l’oci nocturn (Fecasarm) després que el passat mes de maig el Jutjat número 4 de Lleida exculpés l’exalcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé i la regidora de festes Gemma Farré en considerar que “no hi va haver cap incompliment greu per part del consistori”.
En concret, segons publica avui Diari Segre, la secció primera de l'Audiència de Lleida ha desestimat el recurs perquè "no hi ha prou indicis dels quals es pugui deduir una responsabilitat penalment exigible i directament imputable als membres de la corporació municipal o als organitzadors d'aquell acte". La interlocutòria també afegeix que "abans que es produís l'accident no era possible apreciar ni un perill greu ni latent des d'un punt de vista objectiu".
Miquel Àngel Estradé va declarar davant del jutge d'instrucció com a imputat el passat 6 d'abril i va assegurar que la mort de Montserrat Juncosa al caure des d'una barana situada a més de 2,5 metres d'altura al pavelló va "ser un accident desgraciat i desafortunat". També va insistir en la mateixa declaració que la festa, que havia estat organitzada per l'ajuntament, complia tots els requisits que estableix la norma.