COMARCA
- Alfés

La CUP d’Alfés demana millorar els mecanismes democràtics de l’Ajuntament

Integrants de la Candidatura d'Unitat Popular d'Alfés

L’Ajuntament d’Alfés sotmetrà a votació en el primer ple oridnari de la legislatura que se celebrarà demà dimecres, 14 de setembre, les set mocions presentades pel grup municipal de la CUP. El gruix principal de les reivindicacions del grup se centren en la millora de la participació ciutadana, un dels pals de paller dels programes de govern de les CUP. Els d’Alfés pretenen l’aprovació de, entre altres, un reglament de consultes populars, una normativa específica per als Consells de Poble i un llistat de propostes per a l’acostament de les sessions de plens a la ciutadania. Joel Jové, portaveu del grup assenyala que “a Alfés, com a la majoria de pobles i ciutats, hi ha preocupants mancances democràtiques” i considera que “aquest fet resulta especialment greu a pobles petits com el nostre en tant que tot i tenir unes dimensions i un grau de complexitat propici per a que això no succeeixi, els consistoris no dediquen esforços a informar a la població i l’opacitat i la presa unilateral de decisions és la nota predominant”. El grup considera que, “mentre treballem en el redactat d’un reglament de participació ciutadana, tirar endavant propostes com aquestes pot ser un bon tret de sortida” . En aquesta línia, fa una crida per a que tots els pobles del país treballin en el redactat de reglaments realment participatius com a “única garantia d’apropar la política municipal a les ciutadanes i ciutadans i evitar concentrar únicament a mans de l’alcaldia el poder de decisió dels Ajuntaments”.
Al ple en qüestió, els independentistes també hi porten dos propostes de caràcter més simbòlic. D’una banda demanen la retirada de la fotografia del rei de la casa consistorial i de l’altra, penjar, en dies assenyalats per al poble i el país, la senyera estelada a la façana de l’Ajuntament.
A les passades eleccions municipals, la CUP d’Alfés va obtenir 3 regidors per 2 de CiU i ERC però el sorprenent pacte entre els dos últims va donar l’alcaldia a CiU relegant la Candidatura d’Unitat Popular a l’oposició.