ECONOMIA
- La Pobla de Cérvoles

El celler Mas Blanch i Jové comença avui la verema

Els fruits d’aquesta anyada 2001, que segons el celler Mas Blach i Jové es perfila com d’una qualitat excepcional en gran part degut a la calor de les últimes setmanes i la falta de pluja, comencen a ser recollits avui amb el merlot situat a la finca Pla d’en Mas de la Pobla de Cérvoles.

Posteriorment, d’aquí a uns dies es veremarà el macabeu de la finca Senill i seguiran progressivament totes les altres varietats (garnatxa, ull de llebre, cabernet sauvignon i syrah) tan bon punt es trobin en el seu moment de perfecta maduració. Degut a l’altura de la Pobla de Cérvoles, el cicle de maduració de la vinya és més llarg i per això, la verema comença i acaba més tard que en altres zones.

Es calcula que la verema acabi a finals del mes d’octubre o principis de novembre i suposi una entrada de 45.000 kg de raïm procedent de les seves 14 hectàrees de vinya. La baixa productivitat per hectàrea (menys de 3.500 Kg), el perfecte estat sanitari dels ceps, el terreny pedregós i calcari i el peculiar microclima de les vinyes, situades a més de 700 metres, garanteix un raïm d’excel•·ent qualitat a partir del que s’elabora exclusivament els vins: Saó Blanc, Saó Abrivat, Saó Rosat i Saó Expressiu.