COMARCA
- Alfés

La CUP insisteix en retirar la foto del Rei de la sala de plens

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) d’Alfés ha manifestat la seua sorpresa davant de les informacions aparegudes recentment a diversos mitjans de comunicació en relació a la negativa de l’alcalde d’aquest municipi a retirar la fotografia tal i com va determinar el ple municipal celebrat el passat 14 de setembre amb el vots favorables de CiU, ERC i la CUP.

Segons sembla, l’alcalde hauria fet marxa enrere. A través d’un comunicat Hilari Guiu (CiU) ha alertat de l’existència d’un reial decret que regula el funcionament i l’organització dels ens locals i que estableix l’obligació de mantenir la imatge reial en el saló de plens.

El portaveu de la CUP, Joel Jové, ha lamentat aquesta decisió. “Ara com ara, la cosa està parada. L’alcalde diu tenir la qüestió en mans d’advocats i la fotografia segueix a la sala de plens” ha dit. Jové ha recordat que en ple tots els regidors de l’Ajuntament, inclòs l’alcalde, van votar –amb absoluta llibertat- a favor de tirar endavant la moció i que per tant, considera la reacció del màxim responsable del consistori, “a banda de poca seriosa d’una alarmant manca de respecte als mecanismes democràtic que regeixen l’Ajuntament”.

Finalment, Jové ha subratllat que l’incompliment d’aquesta obligació reglamentària suposa un mer incompliment d’una disposició administrativa i que per tant, en cas de ser denunciar, seria objecte d’un plet en l’ordre contenciós administratiu però en cap cas generaria responsabilitats penals.