ECONOMIA

Els productors d'oli es mostren pessimistes davant de la collita

Foto d'arxiu.

La Denominació d'Origen Garrigues calcula que, aquest any, ja s’ha perdut el 80% de la producció d’oli a causa de la manca de pluges. Així ho ha manifestat el seu president Joan Segura qui ha parlat d’una situació “dramàtica” si l’aigua no arriba en les pròximes setmanes. “La producció d’oli d’oliva podria passar dels 4 milions de quilos d’un any normal a menys de 500.000”, segons recull el diari Segre en la seua edició d’avui.

Altres mitjans de comunicació també s’han fet ressò de la mala previsió de collita. El diari Bon dia parla d’una producció que podria caure entre un 60 i un 90%%, situant les xifres a les del 2001.Tot apunta que no serà una bona campanya pels productors de les Garrigues tenint en compte que només un 10% són explotacions de regadiu.

Manifestació Unió de Pagesos

D’altra banda, el sindicat agrari Unió de Pagesos va convocar ahir en el decurs d’una roda de premsa una manifestació pel proper 2 d’octubre per exigir preus justos per als pagesos i una reforma justa de la Política Agrària Comuna (PAC). La manifestació coincidirà amb la clausura de la Fira de Sant Miquel de Lleida.

El sindicat exigeix un suport de l'administració i reclama que es facin complir les normatives que regulen el mercat, la competència i el comerç, per evitar una crisi com la que ha afectat a la fruita i les hortalisses aquest estiu.