COMARCA
- Les Borges Blanques

El comerç de les Borges vol impulsar el mercat dels dissabtes

Prop d’un 65% de la població considera que el mercat del dissabte de les Borges Blanques és positiu per la ciutat i que cal mantenir-lo. Així ho posa de manifest el resultat de les enquestes que l’Ajuntament va distribuir entre tots els comerços de la ciutat a principis del mes de setembre per decidir sobre la seua continuïtat.

Els resultats de les enquestes es van fer públics en una reunió conduïda pel regidor de comerç Jordi Ribalta que va tenir lloc al Centre Cívic el passat 20 de setembre. Van assistir-hi uns 45 comerciants. De les 73 enquestes realitzades (de 200 repartides), només 13 establiments es van mostrar en contra del mercat del dissabte, bona part d’ells procedents del ram de la fruita i la verdura. No obstant, com dèiem, la majoria de comerços aposten per complementar el mercat amb mesures puntuals per afavorir els comerç local i l’atractiu de l’oferta comercial. Així per exemple, es va dir que si no es potencia el mercat corre perill de desaparèixer i es van proposar accions en aquest sentit, entre les quals destaca el fet de tematitzar-lo periòdicament. Val a dir també que existeix la demanda d’alguns comerciants sense presència al mercat, que van mostrar el seu interès per participar-hi.

D’altra banda, l’enquesta incloïa una part de propostes obertes. Entre elles, cal destacar la possibilitat d’impulsar descomptes, l’eliminació de les zones blaves per afavorir l’aparcament dels cotxes dels visitants dels pobles veïns, així com l’elaboració d’una guia dels comerç local i la redistribució de les parades presents al mercat.

El mercat dels dissabtes es celebra des de fa 5 anys per tal d'atreure un públic més jove que el tradicional dels dimarts que se celebra des del segle XIV. No endebades, són moltes les poblacions catalanes que comptaven amb mercat en dia laborable i han incorporat un dia del cap de setmana per combatre el declivi general que han experimentat aquests events amb el canvi d'hàbits de la població.