ECONOMIA

Unió de Pagesos adverteix que la sequera provocarà pèrdues de fins al 50%

Foto: Arxiu

Unió de Pagesos adverteix que la previsió per a la collita d’oliva d’aquesta campanya a Catalunya pot comportar pèrdues de fins el 50% de la producció d’un any normal a causa de la important sequera que han patit els conreus des de l’abril passat.

El sindicat agrari constata que actualment el conreu de l’olivera de la comarca de les Garrigues es troba en una situació crítica, ja que l’oliva necessita aigua per començar a endurir el pinyol i acabar de formar-se. L’única opció que permetria millorar la collita seria que plogués, perquè al sòl no hi ha aigua a causa, com dèiem, de la sequera. A més, ja s’observa l’existència de moltes olives que comencen a tornar-se fosques i que ja no es recuperarien encara que plogués.

El sindicat denuncia que l’assegurança de rendiments, que permetria cobrir aquesta adversitat, ofereix unes prestacions tan nefastes per al sector que només cobreix el 7% del total de la producció d’olives.

Per al sindicat, la perspectiva de poder arribar a perdre més del 50% de la collita d’olives en aquesta campanya encara pot empitjorar més la situació del sector, que des de fa quatre temporades consecutives està sotmès a una greu crisi de preus, tot i que cada any s’incrementa la demanda en el mercat interior i exterior.