COMARCA
- Les Borges Blanques

El conseller Cleríes es compromet a impulsar una ludoteca i un banc del temps a les Borges

Foto: Ajuntament

El conseller del departament de Benestar i Família, Josep Lluís Cleríes, ha visitat avui les Borges Blanques on ha estat rebut per l’alcalde de la població, Enric Mir, i pels regidors de CiU i IBB.

Cleríes ha visitat la capital de les Garrigues per participar en els actes del XXVè aniversari de la inauguració de la Residència assistida Centre de Dia de Gent Gran de les Garrigues.

L’alcalde Enric Mir ha aprofitat la visita per demanar el suport de la conselleria per a la creació d’una ludoteca i d’un banc del temps. “Dos instal·lacions de gran implicació social per a la comarca”, ha dit l’alcalde. La ludoteca s’instal·larà en un edifici municipal on es crearà un espai en el qual els més petits de la població poden passar una hores sota la supervisió d’un monitor. En el cas del banc del temps és tracta d’una iniciativa comunitària d’intercanvi de temps que funciona com un banc però en el qual el que es rep i el que es presta és temps dedicat al servei de les persones. En els dos casos, ha explicat l’alcalde de les Borges Blanques, “serviran per millorar la qualitat de vida dels borgencs, però també de la comarca”.

Per la seva banda, el conseller s’ha compromès en tirar endavant aquests dos projectes, “hem de posar fil a l’agulla i començar a treballar per posar-los en marxa”, ha dit. Cleríes, que ha signat en el llibre d’honor de la ciutat, ha estat acompanyat per la directora de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, Carmela Fortuny. També han estat presents en l’acte el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, i el diputat provincial i alcalde de Juneda, Antoni Villas.

Un cop finalitzada la trobada a l’Ajuntament, el conseller acompanyat per les autoritat slocals i comarcals han visitat el Casal de Gent Gran i ha participat , com dèiem, en la commemoració del XXVè aniversari de la inauguració de la Residència assistida i Centre de Dia de Gent Gran Les Garrigues. Cleríes ha fet “un acte de reconeixement a la gent gran” i ha destacat que “dins de la situació actual de dificultats en la tresoreria cal buscar solucions per a que les entitats de la comarca i de la província rebin les ajudes necessàries per tirar endavant”.

Plantada al conseller Cleries dels grups de l’oposició

Per la seua part, els grups municipals d’ERC, PSC i CUP no han acompanyat al conseller en la seua visita en senyal de protesta per les reiterades retallades en salut, sanitat i serveis socials per part del Govern i pels endarreriments en els pagaments pendents del Govern a l’ajuntament que ascendeixen a la xifra de 1,3 milions d’euros. Segons asseguren des d’aquestes formacions una “reunió de cortesia sense ordre del dia previ no serveix per traslladar les mancances en serveis socials i ciutadania de la nostra població i comarca i respon més a una lògica de visita buida de contingut que no a una altra cosa i per tant s'allunya molt de les necessitats reals de la ciutadania que hauria de defensar l'equip de govern del consistori”