COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges repara el dipòsit d’aigua

Un cop net el dipòsit, ara cal segellar les fuites. Foto: Ajuntament

L’ajuntament de les Borges Blanques destinarà prop de 100.000 euros a la reparació de les fuites d’aigua del dipòsit municipal. El dipòsit, que ja fa 40 anys que va ser construït, està deteriorat i s’han registrat moltes patologies en el formigó que causen les fuites i que no permeten que pugui ser utilitzat en tota la seua capacitat.

Amb aquesta reparació es descarta el projecte de l’anterior govern municipal (ERC i PSC) que preveia el tancament d’aquest dipòsit i la seua substitució per una canonada de més d’un quilòmetre de longitud, des del pantà de reserva fins a la planta potabilitzadora. “Estava pressupostat en 260.000 euros, i donada l’actual situació econòmica i l’elevada despesa d’aquesta obra calia buscar altres solucions menys costoses a nivell tècnic, i que solucionessin les fuites per continuar donant el servei amb les màximes garanties de qualitat”, segons va indicar l’alcalde Enric Mir.

El dipòsit té una capacitat 40.000 metres cúbics, tot i que la reserva que podia acumular fins ara era com a màxim de 15.000 metres cúbics. El municipi compta també amb la reserva del pantà, amb una capacitat de 75.000 metres cúbics.

El primer pas ha estat netejar el dipòsit. Les properes actuacions consisteixen en la impermeabilització i el segellat de les esquerdes de dilatació de manera que amb l’obra “es podrà emmagatzemar més aigua i augmentar les reserves de les Borges Blanques”, conclou Mir.