COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges recupera la figura de Ramon Arqués i Arrufat

El bust se situarà damunt d’un monòlit de pedra.

L’Ajuntament reinstal·larà el bust de Ramon Arqués i Arrufat (1874-1956), qui va ser notari de les Borges Blanques, a la plaça del mateix nom, al costat de la Font del Mil·lenari. Les obres de construcció de l’Espai Macià van obligar a retirar-lo del seu lloc original, a la mateixa plaça, per traslladar-lo i ser guardat en un magatzem de l’Ajuntament.

“Acabades les obres i després d’escoltar molts ciutadans de les Borges que demanaven la seva restitució ara el tornarem al seu lloc”, ha manifestat el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de la capital garriguenca, Francesc Macià. “Ramon Arqués i Arrufat va ser un notari de prestigi que va ajudar a molta gent necessitada en un moments polítics de difícil convivència”, ha afegit.

El bust és obra de l’artista serraller de la ciutat Josep Vallés que la va realitzar de forma espontània i que la va cedir a l’Ajuntament. L’objectiu és “retre homenatge, recuperar i dignificar la figura d’aquest prohom que va lluitar i treballar per les Borges Blanques”.

La història de les Borges està estretament vinculada amb la vida i tasca de Ramon Arqués i Arrufat, notari de les Borges des del 1902. Va ser una de les personalitats més destacades en el camp del dret, de la cultura i del mecenatge i l’impulsor de la presència dels caputxins a la ciutat, que van començar la tasca escolar al curs 1920 i que al cap de 2 anys es van traslladar a l'actual col·legi Mare de Déu de Montserrat. Va ser precisament ell qui va cedir el terreny i qui es va fer càrrec de les despeses en l’inici de l’activitat docent del centre escolar.