COMARCA
- Les Borges Blanques

L’ABS organitza avui durant tot el dia la II Jornada Cardiosaludable de les Garrigues

Foto: Arxiu

L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de les Borges Blanques en col·laboració amb l’ajuntament i entitats locals i comarcals, ofereix avui durant tot el dia un ampli ventall d’activitats. (podeu consultar el programa en el document adjunt) Es tracta de la II Jornada Cardiosaludable de les Garrigues. Aquesta jornada va néixer fa un any fruit de la necessitat de treballar fora del centre de salut aspectes importants en promoció i prevenció de factors que intervenen en l’aparició de la malaltia cardiovascular, la qual presenta una elevada prevalença en la societat.

Segons asseguren els seus organitzadors hi ha estudis que demostren l’eficàcia de la dieta saludable, l’exercici i la cessació de l’hàbit tabàquic “per aquest motiu vàrem pensar en crear una jornada lúdica per tal de promocionar aquests hàbits saludables des d’una vessant lúdica i positiva”.

Enguany, en la segona edició, s’han augmentat les activitats així com també es pretén arribar des dels més petits i petites de la comarca fins als més grans, prenent consciència de les mesures i accions que s’han de seguir per gaudir d’una vida cardiosaludable.
Els objectius d’aquesta jornada són: augmentar els coneixements de la comunitat envers els estils de vida saludables; fomentar la prevenció i promoció de la salut, apropant-nos a les necessitats reals i viscudes per la població; apropar el sistema sanitari a la població; i donar a conèixer els factors de risc cardiovascular.