Opinió
Josep M. Baiget

Josep M. Baiget

Ens atraquen o ens atraquem

El passat mes de desembre, la sucursal de Cervià va patir un atracament. Fins aquí la notícia no té res de sucós, tret de saber quina deu haver estat la quantitat robada i les “converses” que van mantenir els 2 atracadors amb el director de la sucursal i el veí que va coincidir en l’afer delictiu.

De ben segur que, en moments com aquest, si tenim la mala sort de viure’ls, o més ben dit de patir-los, et deuen passar moltes coses pel cap, i més si m’imagino que t’apunten amb una arma persones que no coneixes i que saps que els nervis els poden trair i la cosa pot acabar malament.

Fent humor negre, llicència que em permeto arran que ningú ha pres mal, almenys físic, i la nostra estimada estrella de “la Caixa” tampoc ha patit gens –ja que crec poder afirmar que, tot deu estar assegurat–, doncs deia que l’humor negre va ser que els dos atracadors, com qui no vol la cosa, es van fer el seu cafetó al bar del poble i, a més a més, a una veïna li van preguntar si hi havia feina per collir les “aulives” (en la llengua de l’imperi), a la qual cosa els va respondre que no, que enguany era mal any de collita. Llavors devien pensar, doncs si no hi ha feina, anem a “la Caixa” i llestos.

Espero que els 5 milions d’aturats no reaccionin igual, tot i que, vist com el Govern de l’Estat hi injecta diner per salvar els bancs i no les persones, a més d’un se li podria encomanar la idea d’aquests atracadors.