Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

La gestió del temps

Tinc el plaer de participar en la gestió diària de dos empreses formades per uns 15 treballadors. Amb el temps m’he anat adonant que la gestió del temps ha d’anar no a aconseguir el màxim nombre d’hores treballades per sou pagat, sinó a aconseguir dinàmiques de treball que maximitzin la productivitat empresarial i privada dels treballadors. Això és, que la gent, quan treballi, treballi (sense distraccions ni interrupcions) i que, quan no treballin, puguin gaudir de la seva vida privada a la seva manera.

Us he preguntat quantes hores treballa un pagès o un ramader durant la setmana? Com més hores treballem menys feina fem, més emmalaltim i més depenem de la resta de la gent (anar a comprar, fer el menjar, etc.). Treballar bé vol dir agrupar tasques, tenir sempre un pla B i per sobre de tot PLANIFICAR.

Us proposo un exercici, escriviu en un calendari d’una setmana quines tasques teniu pensades fer cada dia i quant temps hi dedicareu a cadascuna. Us adonareu del plaer que es té quan un és amo i senyor del seu temps.