Opinió
Josep M. Nogué

Josep M. Nogué

Qui ha trencat els ous?

Entrem a l’any nou, moment en què s’acostuma a fer balanç de l’anterior. Vam començar amb incertesa però constituint el primer govern independentista a la Generalitat, pel camí hem patit entrebancs però hem estat capaços de trobar els punts en comú i refer el full de ruta per focalitzar l’objectiu en culminar el procés. Acabem l’any molt actius per fer front a la deriva judicial amb què l’Estat assetja la política catalana, com sempre ens ajuden a unir i cohesionar la societat catalana, tant independentistes com no, en defensa de les institucions i la democràcia.

L’Estat ha posat a les seves ordres un tribunal polititzat que, a petició d’aquest, pretén condemnar un govern escollit democràticament per haver consultat l’opinió dels ciutadans, la presidenta del parlament per permetre un debat que proposen els diputats escollits a les urnes, una alcaldessa per haver actuat d’acord amb el mandat que li van donar els ciutadans, un regidor per expressar la seva opinió utilitzant la metàfora “per fer la truita caldrà trencar els ous” i el llistat segueix. Davant d’aquest escenari jo em pregunto, qui ha trencat els ous?

Els ha trencat un poble que respecta i apel·la a la democràcia, per haver manifestat que els trencarà si no hi ha més remei? No, és l’Estat espanyol qui ja ha trencat els ous, qui ha trencat amb els fonaments de la democràcia, amb la llibertat d’expressió i amb la separació de poders per corrompre l’estat de dret. Ens acusen del que encara no hem fet, perquè tenen clar que ho farem.

Entrat l’any nou és moment d’expressar desitjos per al 2017 i cada cop som més els qui desitgem fer la nostra truita. Ells han trencat els ous per no fer cap truita i volen matar la gallina perquè no en faci ningú. Nosaltres sabem que el referèndum és la mare dels ous, amb tots els ingredients a punt i la paella calenta aquest any farem la truita, i sí, trencarem els ous. Bon any nou i truita per a tothom!