Opinió
Anna Maria Capdevila

Anna Maria Capdevila

Festa Major

Avui sortiré de festa. Arribaré a casa que ja haurà sortit el sol. Dormiré, menjaré, em dutxaré i tornaré a sortir de festa.

Mirat així té poca gràcia tot plegat. Però, per sort, la Festa Major és molt més que això -i s'escriu en majúscules. Tornem a començar.

La Festa Major és l'oportunitat de veure tocar en directe orquestres i grups de música de referència al país. És tenir la facilitat i l'accés directe a la cultura musical actual. Per això, no és indiferent que vingui un grup o un altre.

A la nit no hi faltarà ningú del poble. Però si a més el concert és bo, atraurà gent de la comarca i d'arreu. Serà un moment de retrobada amb gent amb qui durant l'any i al dia a dia costa coincidir. Entre saludar uns i altres, possiblement se'ns faci de dia.

Ens enorgulleix trobar-hi els grallers, els gegants, els capgrossos, els diables, l'esbart, els de colònies, els ciclistes, els del cau i els de la batucada. Ens alegra tenir-los any rere any com a caps de cartell de la Festa, perquè són l'expressió organitzada de la cultura popular del nostre poble.

També és l'oportunitat de fomentar una participació activa: implicant la gent amb la barra de la nit o muntant activitats com una cursa de bòlids. Una participació que corresponsabilitza els ciutadans a la vegada que els fa protagonistes de la festa.

La Festa Major ens fa sentir orgulloses del nostre poble. Ens agrada poder-la viure i, també, convidar-hi els amics de fora.