Opinió
Josep M. Baiget

Josep M. Baiget

Al poble, tot s'hi val?

Està estudiat que el turista, gent de pas o visitant ocasional, quan aterra en terreny on no és conegut i en entorns rurals moltes vegades adopta modes d'actuar que en el seu entorn urbà no els fa per vergonya o per por de ser sancionat per la guàrdia urbana.

Any rere any, el veïnat de la comarca patim o sentim dir mil i un d'aquests comportaments incívics; des de la no recollida selectiva, passant per aparcar davant les entrades dels garatges amb o sense gual, passejar els gossos solts i el que això comporta, fer soroll amb els altaveus dels cotxes, menysprear el consum de l'aigua pública i així fins a un no parar d'aquests gestos incívics. Els convilatans, amb l'ajut i voluntat d'esmena dels alcaldes de cada poble, ho hem anat eliminant de les nostres vivències, perquè un dia vàrem descobrir que vivim al millor lloc del món, el poble, on amb civisme i bon fer gaudim d'aquesta pau i concòrdia que entre nantres anem governant com una comunitat que sola va organitzant-se per un bon conviure.

Tots som sabedors que no és fàcil la convivència però a base d'errades d'un i altre veí i propòsit d'esmena, ho anem aconseguint i millorant.

Per tant, des d'aquí interpel·lo els forasters que sàpiguen que seran sempre benvinguts als nostres pobles, sobretot si la seva voluntat és la de gaudir d'aquesta convivència i bon fer. Ara bé, els informo que als pobles se sap tot i, si el seu comportament és incívic, seran estigmatitzats per sempre, i si no volen tornar doncs no els trobarem gens en falta.

Els garriguencs acostumem a ser molt oberts de braços, però el que no som és babaus!