Opinió
Jordi Capdevila

Jordi Capdevila

Temps de postureig

A l'estiu tot canvia, és l'època més esperada de l'any per la gran majoria de gent, a excepció, sobretot, dels pagesos, però el cert és que quan fa calor i el sol es pon molt tard la vida agafa un altre alè.

És hora de descansar, de viatjar, de sortir i de desconnectar. És el moment de deixar enrere els dies foscos d'hivern, les llargues jornades laborals, l'estrès dels exàmens i moltes altres coses que no volem que ens fastiguegin l'estiu.

La piscina, la platja, les nits a la fresca, els gelats, les festes majors i tantes coses que ens motiven i ens il·lusionen són presents en aquests dies. El fet que els dies siguin més llargs ajuda molt a poder fer moltes més activitats i a crear-nos una sensació de llibertat que no voldríem que acabés mai, i ho demanem per favor, tot i sabent que un dia ben pròxim tocarà tornar a tocar de peus a terra.

Durant l'època d'estiu a la gent li agrada viatjar, veure món, descobrir nous horitzons i allunyar-se el màxim possible de les preocupacions de la rutina diària, és evident, però amb la nova societat de la informació, les xarxes socials agafen un color especial durant aquests mesos.

L'ús d'aquestes eines virals és molt més alt a l'estiu, perquè a la gent, i en especial als joves, els agrada ensenyar allà on van perquè tothom ho pugui veure. És la nova forma de viure que s'ha implantat en la societat actual, i a hores d'ara, el postureig i l'exhibicionisme són imprescindibles. La representació pot arribar fins i tot a ser més seductora que la realitat, ull amb això. Però bé, gaudim de l'estiu que són quatre dies!