Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

Nous negocis

Sempre que puc m'escapo a Maials per la festa major d'hivern, la de sant Sebastià. Un sopar amb amics per recuperar sensacions, unes tertúlies a la societat... m'encanta. Enguany, a més, vaig endur-me una grata sorpresa, el divendres van dir-me que aniríem a sopar al nou restaurant de Maials, el CRAM. No sóc cap expert gastronòmic i sóc fàcil de satisfer amb bona companyia i tertúlia, però he de reconèixer que el lloc em va agradar, especialment per la seva aposta per la qualitat en el producte i el servei.

A Maials, i suposo a la resta de les Garrigues, els negocis pequen una mica de tenir la panxa plena, sembla que la norma sigui fer el que sempre ha funcionat fins al punt de perdre una mica l'interès en el que fem. Restaurants i bars que tanquen abans d'hora, que no obren en cap de setmana, cambrers malhumorats, entre altres, són símptomes clars de la manca d'il·lusió en el que fem.

Un nou negoci en un poble SEMPRE és una bona notícia, consolida població, genera riquesa i esperona la resta de negocis. És normal que ens mirem la nova competència amb recel, pensant en tot el negatiu que ens podrà causar, però també podem mirar-ho com una motivació i excusa per canviar el que hem fet fins ara. Estar atents, ser curiosos i reconèixer en els altres el que ens agrada és el bon camí cap al canvi i el creixement.