Opinió
A. C. Lo Coscoll

A. C. Lo Coscoll

Quota 2020

2020. Per sempre més, l'any de la pandèmia de la Covid-19. Les polítiques dels canvis, les anades i vingudes, la indefinició i el ralentí. Per fi avançant, però a poc a poc i sense saber ben bé cap a on. Confinats o semiconfinats, ara tot va acompanyat d'un "no presencial". El cotxe, abans imprescindible, ara aparcat. La farina i la tecnologia ocupen el buit. Les videoconferències pugen i els actes socials baixen. Les activitats culturals cauen. Lo Coscoll, hiverna.

L'abril literari, les participacions a les setmanes culturals d'Alcanó i Sunyer i el Soca-rel es cancel·len. S'han acabat les cassoles populars i les barres que pagaven gran part dels actes organitzats. El balanç d'activitats d'enguany és pobre i decidim no cobrar la quota anual als socis.

A l'octubre retornem amb teatre (Le voyage, del JAM). Acte a l'aire lliure, espai delimitat i aforament limitat al 50%. Mesures higièniques i desinfecció del perímetre. El gel a l'entrada. L'activitat no s'atura però s'ha de repensar. No ens volem arriscar a concentrar la gent en espais tancats. Tampoc podríem. Tenim uns equipaments petits, que les restriccions d'aforament, empetiteixen encara més. La capacitat d'assistència seria molt baixa per unes activitats que sempre han estat festives i populars i que han buscat agermanar els veïns dels tres pobles que representem.

L'hivern s'apropa i arribarà la boira i el fred. No serà fàcil estar-se a la intempèrie. Veurem com ho fem. Veurem com acaba. Us ho explicarem.