Opinió
A. C. Lo Coscoll

A. C. Lo Coscoll

No hi ha excusa que valgui

Un any i mig i 5 onades després dels primers brots de Covid-19, no és admissible que la cultura pateixi la desorganització i la falta de previsió als nostres pobles, i més concretament en les festes majors. D'entrada, moltes felicitats als organitzadors que heu treballat a consciència i respectant els protocols. A l'altra cara de la moneda, alguns pobles tanquen el programa l'últim dia, altres suspenen actes i també n'hi ha que ajornen la festa major al complet.
Tot plegat com si no sabessin per anticipat que no es podien celebrar grans àpats o vermuts populars. Com si no ens haguessin ensenyat el camí que els concerts s'han de fer amb control d'aforament, mascareta i la gent asseguda. Com si no ens haguessin dit que estava prohibit el ball. Com si no es poguessin fer actuacions de teatre, circ, humor, dansa o altres disciplines perquè el representant artístic a qui fiar la festa major no té en cartera aquest tipus d'espectacles. Com si, de forma organitzada i seguint els protocols, no es pogués fer pràcticament tot. Com si als pobles petits, com són els de la nostra comarca, aquest fet no fos un avantatge per garantir unes festes que fugin del descontrol.
A aquestes alçades de la pel·lícula pandèmica, la trama i els girs de guió ja no ens haurien de sorprendre. Això no tornarà a ser com abans. Com a la natura, els qui s'adapten sobreviuran. Ajuntaments, regidors i comissions de festes, poseu-vos les piles. Ningú pot excusar-se dient que l'ha agafat desprevingut.