Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

El pitjor ja ha passat

Em complau recordar avui la feina i el compromís social de molts garriguencs que ens ajuden a reforçar les nostres arrels i a progressar. Són la bona gent, homes i dones que tenen responsabilitats al davant d'una cooperativa, regidors i oposició dels ajuntaments, membres d'una associació cultural, d'una entitat esportiva, estudiosos del patrimoni de la nostra comarca que investiguen i busquen oportunitats... persones que donen forma al seu temps i que ens faciliten la convivència. Cert que desconeixem el nom de la majoria, però, si algun d'ells pren una decisió desencertada, no tingueu cap dubte que aviat sabrem com es diu i quina és la seva foto amb la fesomia més sinistra.

Suposo que no soc l'únic que està fins als collons de menjar Covid a tots els mitjans. Sempre he intentat ser crític amb la informació que se'm presenta, intento analitzar-la i arribar a les meves pròpies conclusions. La sensació que tinc des de fa mesos és que estem pitjor que mai, la segona i tercera onada causen més i més positius i morts. Als meus ulls, tot una tortura de dades estadístiques per tenir-nos enganxats i ensorrats a aquesta merda de depressió global.

Amb relació al virus, sento dir-vos a tots els que gaudiu del drama que el pitjor ja ha passat, mai tornarem a estar tant malament com vam estar al març, abril i maig. L'economia està en creixement, els negocis tornant a la normalitat amb restriccions, el procés de vacunació va avançant.

Vist això, crec que comença a tocar parlar del que molt probablement ens ve a sobre els pròxims anys, que no és cap altra cosa que una nova crisi econòmica. Comencem a oblidar-nos de la Covid per pensar en les retallades públiques, l'atur juvenil, les baixades de les pensions... Les crisis són cícliques, ens passen cada 8-12 anys i serveixen per reestructurar l'economia i corregir algunes tendències preocupants. Ànims a tothom.