Opinió
Jordi Capdevila

Jordi Capdevila

Més impostos

Si algú pensava que l'alliberament de les autopistes seria un regal sense tornada, estava molt equivocat. L'Estat i la Generalitat ja estan perfilant els nous impostos que venen i algun ja està aquí. Es tracta de l'impost sobre emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica, implantat des de la Generalitat, per tant, només es paga a Catalunya. Un pagament inèdit i que s'alia amb la fiscalitat ambiental que té per objectius el desenvolupament sostenible i la frenada del canvi climàtic.

Se suma a l'habitual impost de circulació que es paga cada any i, segons el Govern català, pretén recaptar diners per poder invertir en accions de millora de l'entorn, fomentar les energies renovables i els vehicles nets, impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

A tot això s'ha de sumar l'augment constant dels preus dels combustibles, dels quals la seva recaptació ja va en bona part destinada a l'Estat i també s'està parlant del nou model de pagament de les autovies de cara al 2024, fins ara gratuïtes.

Està clar que mantenir un vehicle cada vegada surt més car i la gent comença a estar una mica farta que li prenguin el pèl.