Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

Oli de gira-sol

Les meues padrines sempre em van tenir per un bon menjador que acabada sense excepció aquelles racions més que generoses i carregades d'amor que només elles saben fer. Mai fallava un bon sofregit d'hora i mitja amb un oli d'oliva de les Garrigues que convertia en deliciós qualsevol aliment que s'hi remullava. L'oli d'oliva extra verge, un producte únic al món i sense substituts.

Com a empresari em preocupa la gestió que fem d'aquest recurs, amb un preu i consum estancats. No en tenim ni idea de vendre, us ho dic així de clar. Prova d'això és que encara als pobles de les Garrigues es consumeix oli de gira-sol, un oli de pèssima qualitat i que el seu ús no té cap mena de justificació ni econòmica, ni organolèptica ni de salut.

La responsabilitat la tenen els pagesos per no exigir millors preus de liquidació, les cooperatives per no apostar per una gestió més professional, els consumidors per seguir fregint amb oli de gira-sol i un llarg etcètera d'actors. Ens ho creiem o haurem d'esperar que algú de fora vingui i s'endugui tot el potencial? ACTUEM.