Opinió
Jordi Capdevila

Jordi Capdevila

Orgull pagès

La pel·lícula Alcarràs de Carla Simón ha sumat una altra fita a la seva exitosa posada en escena, ja que ha estat seleccionada per l'Acadèmia de Cinema Espanyol com la pel·lícula que representarà Espanya en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional als premis Oscars 2023. Ara serà un comitè d'acadèmics de Hollywood qui elaborarà una llista de quinze prefinalistes i d'entre aquests cinc seran escollits finalistes i assistiran als Oscars el 12 de març de l'any vinent. 

Aquest film ja té renom internacional, ja que va guanyar l'Os d'Or a la passada Berlinale d'Alemanya, ha estat preseleccionat als Premis de Cinema Europeu i ja és la pel·lícula més taquillera de l'any a Espanya. 
Uns èxits que es fonamenten en una filosofia de vida, la de la pagesia. Una història que és un reflex de la situació actual que viu el món pagès, maltractat per l'administració i abandonat de la mà de Déu. Després de moltes generacions de cultius, que han seguit fills i nets fins a dia d'avui, ara mateix viure de la terra es fa molt difícil i els temps estan canviant, tal com mostra la pel·lícula amb la cessió dels terrenys de préssecs per instal·lar-hi plaques solars. Per això, qualsevol èxit relacionat amb la pagesia mereix que ens en fem ressò, hem d'estar orgullosos de la nostra terra.