Opinió
Anna Maria Capdevila

Anna Maria Capdevila

De l’APA o AMPA o AFA

Si has nascut i crescut al poble on ara vius, segurament pensaràs que coneixes a tothom fins que un dia entres a l'AMPA (o AFA o APA en alguns llocs com Arbeca).

La meva breu experiència del pas per una AMPA és que són espais que enriqueixen, per una banda, individualment. Són espais de socialització amb persones que comparteixen el mateix moment vital, són espais inclusius on aprens a treballar i a prendre decisions amb persones diferents de tu, pots participar en l'educació dels teus fills i fan créixer el sentiment de pertinença i el vincle amb la comunitat on vius.

Per altra banda, també són espais que enriqueixen la comunitat, el poble. Col·laboren en l'educació del conjunt dels infants escolaritzats i de les següents generacions que vindran mentre que fan créixer la trama comunitària creant nous vincles entre persones de diferents grups (d'edats, de professions, de nivells d'estudis, d'aficions, de religions, d'orígens...). Factors imprescindibles per tenir pobles vius on valgui la pena viure-hi.

Per tant, tot i que de vegades ho entomem amb desgana -fruit del ritme de vida estressant que portem- sobren els motius per fer el pas i segur que cadascú pot trobar-hi les seves motivacions.