Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

Homenatge als ‘esmorzarsdeforquilla.cat’

Permeteu-me la llicència de parlar de dos temes que a priori s'assemblen com un ou i una castanya, com són els esmorzars de forquilla i el talent de les nostres terres.

Fa just un mes vaig fer 40 anys i, com a part d'aquest fer-se gran, aprenc a apreciar plaers que abans m'eren desconeguts. Un d'aquests gaudis són els esmorzars en bona companyia, un costum que ha agafat força i que ens permet gaudir d'una gastronomia relaxada en els excel·lents restaurants i bars que tenim a les Garrigues.

Des de fa anys, un il·lustre fill d'Almatret, el Jonathan (Pinta), ha canalitzat la seva passió pels esmorzars i la tertúlia. Un gran amic que ha trobat en aquest camp la manera de mostrar el seu talent. A través d'Instagram (@esmorzarsdeforquilla.cat) i el web (esmorzarsdeforquilla.cat) comparteix la seva experiència entusiasta i elegant, fugint de crítiques i puntuacions, i difonent la cultura gastronòmica d'arreu dels Països catalans. Planer, directe, detallista..., tot un exemple del talent innat que cal trobar, desplegar i compartir.

És precisament aquest talent amagat el que es pot trobar en empreses i persones de les nostres terres i que, alhora, tant ens costa de fer aflorar. Trobar el que ens apassiona és més fàcil del que sembla. Tal com diu la frase popular, "el millor moment per començar era ahir. El segon millor moment és ara". Al lio!