Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

El verdader or de les Garrigues

Or a les Garrigues! I no, no estem parlant de l'oli. Estem parlant dels emprenedors i emprenedores que s'atreveixen a llançar-se a l'aventura empresarial en aquesta terra inhòspita i desèrtica (econòmicament parlant). I és que els emprenedors són la gent necessària per a l'èxit d'una comunitat. Són aquells que creen noves oportunitats, generen ocupació i aporten riquesa a la zona. Ja sigui ampliant les finques, diversificant en nous cultius o impulsant noves granges. El futur de les Garrigues en depèn. 

Fa 15 anys que vaig emprendre per primer cop, i des d'aquell moment tinc la sensació que hem anat afegint traves a l'emprenedoria. Un clar exemple són les dinàmiques de l'administració pública, engreixada per un deute públic imparable i una creixent casta de funcionaris que han de justificar la seva feina amb tràmits, declaracions i permisos inacabables i exponencials.

La dicotomia actual entre emprenedores i funcionaris em recorden a l'analogia de Samuel Gil (sumapositiva.com) sobre un cactus podrint-se en la jungla per tenir massa humitat. La vida amb dificultats i reptes ens fa créixer, ens fa forts, mentre que les comoditats, seguretats i rutines fan que ens podrim. En definitiva, els emprenedors són la clau per a l'èxit de les Garrigues. I com a tals, es mereixen tota la nostra gratitud i tot el suport possible. Que l'or segueixi fluint per les nostres terres i que no ens podrim com un cactus a la jungla.