Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

El poder d’en Ten Shin Han

Soc de la generació dels 80, dels que ens vam criar amb un entrepà de Nocilla mentre miràvem Bola de Drac. Un dels episodis que més recordo és el de la lluita entre Goku i en Ten Shin Han, aquella en què el rival es multiplicava per 4 i feia la vida impossible al nostre estimat protagonista.

Des de fa molts anys ens trobem en una espiral d'increment de la productivitat, en què cada una de les nostres hores ha de multiplicar-se, com en Ten Shin Han. Una evidència que comprovem cada dia a l'hora de collir les ametlles, podar les oliveres o gestionar una granja. Aquesta productivitat ens permet alliberar temps que immediatament pensem a què dedicar-lo. Malauradament, més que fer-nos guanyar temps per fer una vida més pausada i feliç, ens condueix a assumir noves tasques i responsabilitats per omplir els buits.

Us animo a tots a parar i reflexionar; en tinc prou amb la meva casa, amb el meu cotxe, amb els meus passatemps, amb la meva família... Potser és el moment de decidir que no cal agafar més hectàrees o ampliar la granja o comprar un tractor més gros, potser és el moment de dir suficient.