Puiggròs estrena la seva marxa de BTT

Membres del club a la Castell-bike de Castelldans (foto: CC Puiggròs)

L'auge de la bicicleta de muntanya, amb la proliferació de marxes a les Garrigues, té una nova cita: la marxa Pit i Amunt de Puiggròs, que aquest diumenge celebra la seva primera edició, en el marc de la Primavera Cultural del municipi.

La marxa, organitzada pel Club Ciclista de Puiggròs, compta amb dos circuits, un de 44 km i 842 m de desnivell i un de 64 km i 1.400 m de desnivell, i recorrerà indrets dels termes de Puiggròs, Arbeca, els Omellons, Fulleda, Tarrés, Vinaixa i l'Espluga Calba.

Els dos trams s’inicien a les 9h a Puiggròs, en direcció a Arbeca fins a l’Espluga Calba, on es divideixen els dos recorreguts (primer avituallament): el més curt retorna cap als Omellons, mentre que el llarg s’endinsa als termes municipals de Fulleda, Tarrés i Vinaixa i retorna cap als Omellons, on s’enllaça amb el recorregut curt i comparteixen tram fins a Puiggròs.

La marxa llarga tindrà quatre avituallaments (tres de sòlids i líquids i un de líquid) i la curta dos (sòlids i líquids). A l’arribada, els participants rebran diversos obsequis i premis, entre ells, una samarreta tècnica de la Marxa i un entrepà de llonganissa a la brasa i beguda variada. A més, es farà un sorteig per a tots els participants amb més de 50 regals gentilesa dels col·laboradors. Durant tot el matí hi haurà també activitats per als petits, com tallers de dibuix.

Deu marxes a les Garrigues
Amb la de Puiggròs, el calendari de marxes en bicicleta de muntanya a les Garrigues arriba a la desena, amb cites anuals també a Arbeca, Tarrés, la Granadella, Les Borges, Juneda, Castelldans, l'Albagés, Almatret, la Pobla de Cérvoles i Arbeca, a més d'alguna altra d'ocasional i de la més que probable cursa d'orientació que s'ha de celebrar a l'Espluga Calba. I és que el terreny garriguenc, costerut però sense grans denivells, és idoni per a la pràctica d'aquesta modalitat esportiva, com demostra la creixent afició, així com els cada vegada més nombrosos clubs ciclistes.