Enric Mir, sobre l’N-240: “Ja no ens podem esperar més”

Concentració ahir a Juneda. Foto: Ajuntament de Juneda

L'alcalde de les Borges i portaveu de la Plataforma Prou Morts a l'N-240, Enric Mir, en declaracions al SomGarrigues, ha carregat contra el Ministre de Foment, Iñigo de la Serna, per no traslladar-se fins al lloc on ahir es va produir l'accident entre un camió i un turisme i que va posar fi a la vida de dues dones. I és que, de la Serna, justament ahir, estava a Torrefarrera inaugurant un nou tram de la carretera A-14, entre Lleida i Roselló.
En aquest sentit, Mir afirma que, "un cop més", l'accident respon "a la manca de sensibilitat cap a Ponent" i que demostra que les millores a l'N-240 "ja no es poden fer esperar més". És per això que, des de la plataforma reclamen una "resposta immediata".

Malgrat que en la reunió que van mantenir fa pocs dies Mir i l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, amb el secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, es va anunciar la licitació del desdoblament de la carretera i de la construcció de rotondes, l'alcalde de les Borges considera que, després de l'accident, cal que els tràmits per fer les obres entre Lleida i Juneda s'agilitzin i comencin "ja". Mir recorda que en aquest tram no cal aprovar un nou estudi mediambiental, ja que el tram transcorre per el mateix lloc a l'actual i que, per tant, la rapidesa és possible. De fet, el ministre de la Serna, durant l'acte inaugural d'ahir a Torrefarrera, va avançar que l'estudi informatiu per desdoblar l'N-240 sortirà aquest més, però no va detallar quan podrien començar les obres.

En la reunió convocada avui per part de la Plataforma Prou Morts a l'N-240, que aglutina una quinzena d'ajuntaments, es decidirà si s'engeguen noves mobilitzacions.

S’investiguen les causes de l’accident

La policia investiga les causes que haurien provocat l'accident que es va produir ahir a l'N-240, a l'altura de Juneda, i que va deixar sense vida dues dones i una en estat crític després de col·lidir amb un camió, encara s'estan investigant. Segons van avançar ahir l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, i el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, el turisme on anaven les víctimes mortals hauria envaït el carril contrari en un tram amb doble línia continua i on la velocitat està limitada a 80?km/h i que és per on circulava el camió implicat.