Testimoni d'una garriguenca al terratrèmol de Mèxic

Victòria Miarnau, de Llardecans, explica a SomGarrigues com ha viscut els fets a la capital del país, on viu des de fa 15 anys.

(foto: V.M.)

 

Victòria Miarnau és de Llardecans té 43 anys i en fa 15 anys que viu a Mèxic, on treballa de dissenyadora de roba a la capital, DF.. Ha estat testimoni del devastador terratrèmol de 7,1 graus a l'escala de Richter que hi ha hagut en aquell país i que ha causat com a mínim 224 morts, la major part dels quals a la capital, tot i que l'epicentre va ser a la ciutat d'Axochipan.

SomGarrigues ha parlat amb ella, que es troba bé, i ens ha explicat que el terratrèmol la va agafar a la feina. El dia abans, paradoxalment, s'havia fet un simulacre per recordar el terratrèmol del 19 de setembre de 1985, que aquell any va ser de 8,1 graus. "Ha estat un moviment trepidatori i oscil·latori, una combinació que l'ha fet encara més destructiu", explica Miarnau, que ahir mateixa va sortir a portar material de primers auxilis a un edifici caigut. "Hi ha barris sense llum i gas, els llocs afectats estan acordonats, l'exèrcit, la Marina, el personal sanitari i molts ciutadans estan treballant en treure runa. Tothom està bolcat en col·laborar", afegeix. L'edifici on viu ella està en bones condicions, però ja avança que la magnitud del desastre "se sabrà poc a poc".

[HEMEROTECA: entrevista a Victòria Miarnau publicada l’any 2013]