POLÍTICA

Tractorada 'per la democràcia i la llibertat' a les comarques de Ponent

Convoquen Unió de Pagesos, JARC i la FCAC per aquest dissabte 23.

Les organitzacions agràries han decidit mobilitzar-se en defensa de la democràcia i la llibertat, segons van anunciar ahir en roda de premsa conjunta a Lleida entre Unió de Pagesos (UP), JARC i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Les entitats reclamen la immediata posada en llibertat dels càrrecs polítics detinguts, denuncien la intervenció de facto de la Generalitat de Catalunya i deploren l’assalt de la Guàrdia Civil les conselleries d'Economia, Hisenda, Governació i Exteriors, entre altres organismes.

Com a acció de protesta, aquestes organitzacions han convocat dues tractorades, una per demà dissabte a Lleida i una pel dia 29 a nivell de Catalunya. Segons els horaris i punts de trobada que s’han difós per la de demà, els participants de les Garrigues es trobaran a Juneda, a les 10 del matí, davant del restaurant Torrent, per dirigir-se posteriorment al cementiri de Lleida, on s’agruparan la resta de columnes i, des d’allí, es preveu desplaçar-se a la subdelegació del govern espanyol.

UP, JARC i la FCAC han subscrit un manifest obert a tot el sector que defensa que “els catalans han de poder exercir el dret a decidir el seu futur com a poble”. Les tres entitats denuncien “l'actuació desproporcionada del govern de l'Estat i de la justícia després de la convocatòria a la ciutadania catalana al referèndum de l'1 d'octubre” i parlen de “violació de drets civils a Catalunya”.