POLÍTICA

Els Mossos adverteixen als ajuntaments i escoles de la comarca que no poden cedir locals de votació

Els agents estan fent ruta pels centres entre ahir i avui i demanen si han rebut comunicacions del Departament d'Ensenyament.

Patrulles dels Mossos d’Esquadra estan fent ruta, des d’ahir i durant aquest matí, per diversos ajuntaments i escoles de les Garrigues, a qui se’ls recorda la instrucció 5/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya segons la qual el lliurament de claus de locals podrà ser considerada col·laboració en delictes de desobediència, prevaricació i/o malversació de fons públics. Al mateix temps, s’adverteix que en cas d’haver lliurat una còpia, els responsables tenen “l’obligació d’impedir l’obertura sense la seva autorització” i de “denunciar sense demora a la policia la presència al seu centre de persones alienes al mateix”.

La comunicació dels Mossos pregunta també si han rebut alguna comunicació, ni que sigui oral, dels responsables del departament d’Ensenyament en relació a l’ús d’escoles com a centres electorals i si han rebut material com paperetes, urnes, censos o ordinadors.