POLÍTICA

L'Ajuntament de Cervià, el primer de la comarca a celebrar la independència de Catalunya

Anima els vilatans a celebrar-ho aquest vespre, davant de l'edifici consistorial. A Arbeca es vol fer una rebuda a la diputada Ramona Barrufet.

L’Ajuntament de Cervià ha estat el primer a celebrar públicament la proclamació de la independència de Catalunya que s’ha fet aquesta tarda a primera hora al Parlament. A través d’un pregó, el consistori ha animat la població a sortir aquest vespre, a les vuit, davant de la seu municipal. L’Ajuntament de l’Espluga Calba també ha fet un missatge de salutació a la nova República i “donar tot el suport al govern de la Generalitat per tirar endavant el nou Estat català”.

A Arbeca, un petit grup de gent ha obert ampolles de cava a les quatre de la tarda davant de l'Ajuntament i el CDR ha convocat una rebuda, a un quart de vuit de la tarda a la plaça Lluís Companys, a la diputada i membre de la Mesa del Parlament Ramona Barrufet.

Per la seva banda, els Comitès de Defensa de la República (CDR) que hi ha a la comarca no han convocat, de moment, cap acte de celebració ni han emès cap indicació. Alguns dels seus membres han assistit a les concentracions convocades a Barcelona o a Lleida.