MEDI AMBIENT

Suspès el transport escolar a causa de la nevada

Les escoles estaran obertes, però amb funcionament irregular. Aquest dimarts a la tarda ja s'han tancat escoles en alguns municipis i cancel·lat serveis i activitats.

(foto: Fulleda PQP)

La principal mesura d’excepció que ha adoptat l’Administració en relació a la nevada a les Garrigues és la suspensió del transport escolar de demà dimecres, en previsió de l’acumulació de neu en les properes hores, de manera que les escoles, en principi, estaran obertes però sense classe ni l’assistència dels alumnes de fora. Així mateix, el departament d’Interior de la Generalitat ha prohibit la circulació de camions de més de 7.500 kg des de les quatre de la tarda. Quant als centres de salut, aquests programaran de nou les visites de persones que no puguin desplaçar-s'hi.

Des del migdia d’aquest dimarts neva a tots els pobles de les Garrigues, fet que ha obligat a suspendre les classes de la tarda a les escoles d’alguns municipis, com l’Albagés, l’Albi, Castelldans, Cervià i Vinaixa. En altres, els alumnes que hi van en autobús han tornat als seus pobles al migdia per evitar problemes a la carretera a mesura que avançava el dia. També les classes de l’Escola de Música de la Mancomunitat de Municipis s’han cancel·lat.

També per evitar problemes a la carretera s’ha suspès el bibliobús d’Alcanó a la tarda i les classes de gimnàstica del Consell Esportiu al Soleràs, per exemple. A la Pobla de Cérvoles, la botiga de queviures ha romàs tancada al no anar-hi el camió de proveïment i a Maials s’ha tancat la llar de jubilats per evitar possibles caigudes. A les Borges Blanques, l’Ajuntament ha distribuït palots de sal pel desgel a vuit punts de la població.