- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges finalment no tindrà toc de queda nocturn

El TSJC no avala el canvi del llindar de casos que pretenia el Govern per aplicar aquesta mesura i es queda en 19 municipis en lloc de 148.

(foto: arxiu)

A les Borges Blanques finalment no es prorrogarà el toc de queda nocturn que era vigent des del 6 d’agost. La intenció del Govern era endurir altra vegada el criteri per aplicar aquesta mesura, que suposa la prohibició de moure’s a la via pública entre la 1 de la matinada i les 6 del matí, i passar dels 250 casos per cada 100.000 habitants als 125 com a criteri, cosa que deixava les Borges dins el llistat, però aquesta vegada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ho ha avalat.

El tribunal només autoritza mantenir el toc de queda a 19 dels 148 municipis catalans que demanava el Govern. Després de deliberar sobre la petició de pròrroga de les mesures anticovid, la sala Contenciós-Administrativa ha optat per mantenir les limitacions de moviment entre la 1 i les 6 als municipis d'Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí. En aquest sentit, el tribunal fixa com a criteri tenir una incidència acumulada en els darrers set dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants, la que ja hi havia fins ara.

Paral·lelament, el TSJC sí que avala mantenir la limitació de 10 persones en reunions familiars i socials, així com la limitació del 70% del aforament en actes religiosos a tot el territori de Catalunya.