SALUT
- Redacció / Les Borges Blanques

Les Borges continuarà amb el confinament nocturn una setmana més

Divendres acaba l'anterior període, però el Govern prorrogarà les mesures almenys fins el 27 d'agost, una setmana abans de la Festa Major.

Des del passat 6 d’agost, a les Borges Blanques hi ha vigent el confinament de la població entre la 1 i les 6 de la matinada. És una de les mesures decretades pel Govern per a reduir el ritme de contagis de Covid-19 i que s’aplica a aquells municipis majors de 5.000 habitants i amb una incidència del virus de 250 casos per cada 100.000 habitants. La mesura tenia una durada inicial de dues setmanes, però la Generalitat ha fet públic avui que té la intenció no només de prorrogar-la almenys una setmana més sinó de baixar de nou el llistó del nombre de casos per a ser aplicada. Si primer era de 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies i després va passar als 250, ara serà de 125. Si s’haguessin mantingut els 250, alguns municipis haurien sortit aquest divendres del llistat, però al baixar a 125, molts hi continuaran inclosos. És el cas de les Borges Blanques, l’únic poble garriguenc de més de 5.000 habitants, on actualment l’índex es troba als 226 per cada 100.000 habitants.

La pròrroga aprovada en el marc del Procicat afecta 148 municipis, 23 dels quals per trobar-se totalment o quasi totalment envoltats pels altres afectats, i requerirà l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Inicialment està pensada per durar set dies a partir del 20 d’agost. Això vol dir que, si els contagis no van a més, acabaria el dia 27, just una setmana abans de l’inici previst de la Festa Major de les Borges.