EQUIPAMENTS
- Redacció / Arbeca

L’escola de música d’Arbeca torna al renovat edifici dels Republicans

S’hi han redistribuït aules, posat parquet i canviat la climatització. Al seu torn, l’agrupament escolta torna a l’antic escorxador, on ja havia estat i hi havia invertit.

Alguns dels alumnes a les noves aules (Foto: N.B.)

Els 25 alumnes de l'Escola de Música d'Arbeca han començat les classes d'aquest curs al Centre Republicà, edifici que ja havia acollit l'escola abans de traslladar-se, l'any 2019, a l'antic escorxador. Ara, l'Ajuntament ha redistribuït aules, ha posat parquet i aparells de climatització i s'ha fet càrrec del trasllat d'instruments. "Crec que el resultat és excel·lent", diu l'alcalde, Sergi Pelegrí, que defensa el canvi d'ubicació "per ser un emplaçament més cèntric, més apte per a l'educació formal, pròxim a l'escola infantil i primària i sense trànsit a l'accés, de manera que molts alumnes hi poden anar sols o enllaçar més fàcilment la sortida del col·legi amb les classes de música". Per la seva banda, la directora de l'Escola de Música de les Garrigues, Núria Bresolí, de la qual forma part el centre arbequí, també es mostra satisfeta, "per la proximitat, per la lluminositat i perquè s'ha adaptat el recinte al que necessitàvem".

El cau torna a l'antic escorxador
L'antic escorxador on era fins ara l'escola de música, anteriorment havia estat la seu de l'agrupament escolta La Petjada del Secà, que ara tenia la seu al Centre Republicà. Amb 70 infants el curs passat, però, les dependències d'aquest edifici havien quedat justes i, a més, l'entitat volia recuperar l'ús de l'antic escorxador, on havia invertit uns 40.000 euros. Amb la reubicació de l'escola de música, el cau ha pogut tornar a l'antic escorxador, on aquest estiu ja va portar material. "Hi hem guanyat tots", valora Jordi Capdevila, membre de La Petjada. El 7 d'octubre iniciarà l'activitat amb infants. "Esperem bastants inscripcions, ja que l'any passat teníem llista d'espera", diu Capdevila. 

L'alcalde apunta que la intenció del govern municipal és millorar també la part d'aquest local que no ocupava l'escola de música i habilitar-hi una cuina i un pati. Pelegrí assegura que en els pròxims exercicis pressupostaris s'inclourà una partida a tal efecte.